10 vuotta

Vasta isäksi tultuani ymmärsin kunnolla, mitä täydellinen vastuun ottaminen toisesta ihmisestä voi tarkoittaa.
teltta

10 vuotta

Päivälleen tasan kymmenen vuotta sitten kävelin Jyväskylän keskussairaalan mäkeä alas kohti parkkitaloa. Kello oli kahden maissa yöllä ja tarkoitus oli mennä kotiin hetkeksi nukkumaan ennen paluuta sairaalaan. Silloinkin oli lämmintä, aivan kuten nyt on viime päivinä ollut.

Toissa yönä vietettiin kansallista ”Nuku yö ulkona” -tapahtumaa. Mekin osallistuimme siihen tyttären kanssa nukkumalla teltassa omalla pihalla. Hän nukahti melkein heti telttaan mentyämme ja nukkui levollisesti aamuun saakka. Minä puolestani valvoin pitkään miettien monenlaisia asioita, mitä viimeisen kymmenen vuoden aikana on tapahtunut.

Tuolloin tasan kymmenen vuotta sitten, sairaalan mäkeä alas kävellessäni, kävelin sitä elämäni ensimmäisen kerran isänä. Pitkän päivän päätteeksi olin onnellisesti päässyt isäksi. Vaimoni ja pieni lapseni jäivät sairaalaan lepäilemään, minut ”komennettiin” hetkeksi kotia nukkumaan. Ei silloin kymmenen vuotta sittenkään uni kovin helposti silmään tullut.

Nyt, kun vietimme yhdessä yön ulkona teltassa kymmenen vuotiaan tyttäreni kanssa, päässä pyöri monenlaista. Vähäisin asia, mitä vanhempi tuntee ja miettii, ei varmasti ole huoli oman lapsensa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Turvallisuuden kaipuu on yksi ihmisen perustarpeista. Vanhemmat haluavat tarjota lapsilleen mahdollisimman turvallisen elämän vauvasta vanhukseksi.

Sanotaan, että vanhemmuus muuttaa ihmistä. Omalla kohdallani se varmaankin pitää paikkaansa. Vasta isäksi tultuani ymmärsin kunnolla, mitä täydellinen vastuun ottaminen toisesta ihmisestä voi tarkoittaa. Vastuun ottaminen pienestä ihmisestä, joka on täysin riippuvainen sinusta ja sinun tekemistä päätöksistä ja valinnoista. Samalla ymmärsin paremmin omia vanhempiani ja heidän tekemiään päätöksiä omassa lapsuudessani ja nuoruudessani.

 

Onnittelut tänään 10 vuotta täyttäneelle Elsa tyttärelleni!

 

Facebook
Twitter

Pitkäaikainen yhteistyökumppanuus

Koskisen Konserni ja Atlantis ovat tehneet yhteistyötä yli 20 vuotta. Olemme olleet Atlantiksen HSEQ palvelun käyttäjä siitä lähtien kun yhteystyössä palvelua aloimme kehittämään yli 15 vuotta sitten. 

Yhteistyö on sujunut hyvin. Asiakasta on kuunneltu, toiveet on otettu huomioon ja yhdessä olemmekin kehittäneet monta osiota. Joskus uusissa toiminnoissa on ollut joitakin korjaustarpeita, mutta korjaukset ovat tulleet nopeasti. 

Atlantiksen HSEQ palvelu vastaa hyvin tarpeitamme ja on erinomaisesti mukautunut prosesseihimme ja niiden muutoksiin vuosien aikana. Lisätoiveet on toteutettu joustavasti. Tämä on myös hyvä tapa ja pohja dokumentoida tehtyjä toimenpiteitä. 

Aikanaan hankintaa tehdessämme ei juurikaan ollut vastaavia tuotteita markkinoilla. Lisäksi olemme tehneet Atlantiksen kanssa vuosien aikana tiivistä IT-yhteistyötä muillakin osa-aluilla kuin HSEQissä. 

Yhteistyötä työturvallisuudessa Atlantiksen kanssa yli 10 vuotta

MetsäWood on ollut Atlantiksen HSEQ palvelun käyttäjänä jo yli 10 vuoden ajan. Hankintapäätöstä tehdessämme tutustuimme markkinoilla oleviin palveluihin ja totesimme Atlantiksen Työturvallisuuspalvelun olevan meille kokonaisuutena parhaiten soveltuva.

Atlantiksen edustajat tuntevat tuotteensa todella hyvin ja osaavat heti kertoa, mihin pystytään ja miten. Tuki todellakin toimii ja yhteydenottopyyntöihin vastataan lähes aina saman päivän aikana. Kehitysajatuksiin suhtaudutaan positiivisesti ja henkilöt tuntevat hyvin sekä palvelun että asian ylipäätään.

Eniten olemme hyödyntäneet Sosiaali- ja terveysministeriön mallin mukaan toimivaa Riskien arviointia ja nyt uudehkona palveluosiona käytössämme on Auditoinnit. Auditointityökalua käytämme TR mittausten tekemiseen ja jatkossa myös Prosessiturvallisuuden ja 5S auditointien suorittamiseen.

Atlantiksen palvelu on laaja joustava kokonaisuus, josta jokainen asiakas voi koostaa itselleen tarvittavan kokoonpanon omien tarpeidensa mukaan.

Suosittelen Atlantiksen HSEQ palvelua kaikille sellaista tarvitseville

Katja Silvennoinen, Metsä Wood, Punkaharjun tehtaat
Laatu- ja turvallisuuspäällikkö

Atlantiksen HSEQ palvelu on hinta-laatusuhteeltaan paras meille

Olemme käyttäneet Komasilla Atlantiksen HSEQ työturvallisuuspalvelua vuodesta 2016 lähtien. Järjestelmä on mukautunut tarpeisiimme ja prosesseihimme erittäin hyvin. Hankintapäätöstä tehdessämme tutustuimme useaan markkinoilla oleviin palveluihin ja totesimme Atlantiksen meille parhaiten soveltuvaksi.

Atlantiksen HSEQ palvelun toimivuus on hyvä ja palvelu helppokäyttöinen, käyttäjien koulutus on helppoa. Järjestelmästä saadaan sellaiset raportit ulos, joita tarvitaankin. Lisäksi tapaturmailmoituksissa suora linkki vakuutusyhtiöön – ei enää käsin kirjoitettuja paperilomakkeita.

Pidän toiminnan sujuvuutta ja Atlantiksen asiantuntevuutta erittäin hyvinä. Järjestelmän käyttöönotto ja siihen liittyvät kehitystoimet on tehty mielestäni kumppaneina, ei niinkään asiakas-toimittaja-työnä. Ongelmiin on reagoitu nopeasti, vähintäänkin sillä tasolla, että tutkitaan, mitä on tehtävissä. Ja yleensä vielä ratkaisukin on toteutunut nopealla aikataululla, usein jopa saman päivän aikana, jos kyse pienemmästä viilauksesta.

Atlantiksen HSEQ palvelun hinta/laatusuhde on mielestäni parempi kun kilpailijoilla, koska se ei perustu käyttäjäkohtaisiin maksuihin. Toki muutaman käyttäjän yritys voi tämän kokea kalliina, mutta meidän +300 käyttäjää tulisi käyttäjäkohtaisina lisensseinä muilla järjestelmillä vastaavasti liian kalliiksi. Lisäksi kaikkea ei pakko ole ottaa käyttöön, modulikohtainen hinnoittelu on järkevää.

Suosittelen erittäin lämpimästi Atlantiksen HSEQ palvelua muille – ja olenkin jo suositellut.

Pekka Koskela, Komas Oy
Laatu- ja turvallisuuspäällikkö, työsuojelupäällikkö